Twee verdachten van inbraak klem gereden

De politie kon een verdachte wagen klem rijden op de Hazendansweg.
RTZ De politie kon een verdachte wagen klem rijden op de Hazendansweg.
De politie heeft donderdagavond twee verdachten in een kleine bestelwagen kunnen klem rijden op de Hazendansweg in Zonhoven. Een patrouille was de auto met Poolse nummerplaat aan het achtervolgen.

Vermoedelijk waren de inzittenden betrokken bij een inbraak. Ze sloegen alleszins op de vlucht voor de politie Limburg Regio Hoofdstad en scheurden door enkele straten. Op de Hazendansweg sprongen ze uit hun auto. Een van de verdachten liep door de tuinen van buurtbewoners, de tweede spurtte aan de overkant van de straat een tuintje in. Beide mannen konden ontkomen. 

Een van hen werd later nog door getuigen opgemerkt in de buurt van de Maexhofweg en de Ballewijerweg. De politie doorzocht daarom de hele omgeving. Ook de wagen die de verdachten moesten achterlaten wordt verder onderzocht. Woensdagnacht waren trouwens al inbrekers op pad in Zonhoven. Toen was er ingebroken bij drankenhandel Marlou op de Halveweg. Het is niet duidelijk of deze twee verdachten iets met die inbraak te maken hebben. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.