Schermutseling nadat dronken duo op pony’s kruipt

Een interventieploeg van politiezone LRH kreeg een melding dat een aantal dronken personen op pony’s probeerden te rijden op een openluchtparking in de Poelstraat. (themabeeld)
Van Galen Een interventieploeg van politiezone LRH kreeg een melding dat een aantal dronken personen op pony’s probeerden te rijden op een openluchtparking in de Poelstraat. (themabeeld)
Een 26-jarige vrouw uit Oostende en een 30-jarige man uit Genk zijn veroordeeld tot respectievelijk een celstraf van zes maanden en een boete van 800 euro met volledig uitstel en een werkstraf van 50 uren voor agressief gedrag en taalgebruik ten aanzien van agenten.  

In de nacht van 21 op 22 april 2017 liep het helemaal verkeerd in Zonhoven. Een interventieploeg van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad kreeg een melding dat een aantal dronken personen op pony’s probeerden te rijden op een openluchtparking in de Poelstraat. Wanneer de agenten vroegen naar de boorddocumenten van de man, werden ze uitgescholden voor ‘vuile flikken’.

Krabben en bijten

Vervolgens ontstond een schermutseling waarbij de agenten door het duo werden besprongen en geslagen. De vrouw bleef zich bovendien verzetten door te krabben en enkele keren te bijten in het bovenbeen van een agent. Vervolgens provoceerde ze de agenten tijdens haar overbrenging. De man schold hen dan weer uit voor ‘homo’s’ terwijl hij de wens uitte dat hun kinderen en echtgenotes kanker zouden krijgen. 

De Genkenaar werd in februari 2016 nog veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met probatieuitstel gedurende vijf jaar wegens bezit en handel van verdovende middelen. Nu komt hij ervan af met een werkstraf. De burgerlijke belangen worden aangehouden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.