Partij ‘Pro’ hoopt over de kiesdrempel te springen
met 26-jarige pony ‘Rosita’

Voor de kleinere partijen in ons land die worstelen om de kiesdrempel te halen is het niet altijd makkelijk om in de kijker te lopen. De nog weinig bekende partij ‘Pro’ trekt daarom langs Limburgse markten met hun 26-jarige mascotte: pony ‘Rosita’.

“Het beestje gaat graag mee”, zegt federaal lijsttrekker Yves Bruggeman van Pro op de zondagsmarkt in Zonhoven. “We zijn een nieuwe politieke partij die vooral meer inspraak wil voor de burger. Dat kan naar het Zwitserse voorbeeld door vaker referenda te organiseren. Het is voor ons natuurlijk heel lastig om ons aan het grote publiek voor te stellen. We hebben niet de financiële middelen die de grote partijen wel hebben, en we halen veel moeilijker de media. Daarom proberen op andere manieren in de kijker te lopen met ons verkiezingsprogramma.” Wat pony Rosita met het verkiezingsprogramma te maken heeft? “We hebben geen speciale programmapunten voor pony’s”, lacht Vlaams lijsttrekker Gilbert Jonkers. “Ach, het is begonnen als grap, maar nu schuimt Rosita graag met ons de markten af. Terwijl we kinderen even in het zadel hijsen, kunnen wij aan de mama’s en papa’s ons verkiezingsprogramma toelichten. De reacties? Best positief, dus we hopen dat onze pony helpt om over de kiesdrempel te springen.”

Gilbert Jonkers, lijsttrekker van Pro Limburg met Jacques en Claire.
Benoit De Freine Gilbert Jonkers, lijsttrekker van Pro Limburg met Jacques en Claire.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.