Laatste actievoerder stopt: groen licht voor Colruyt in Zonhoven

"Protest kost te veel geld"

Buurtbewoner Peter Thijs aan de weg waar de Colruyt zou komen te Zonhoven. (De huizen achter hem moeten gesloopt worden).
Karolien Coenen Buurtbewoner Peter Thijs aan de weg waar de Colruyt zou komen te Zonhoven. (De huizen achter hem moeten gesloopt worden).
De laatste buurtbewoner die nog protesteerde tegen de komst van een Colruyt aan de Vertakking in Zonhoven staakt deze week zijn acties. De procedure bij de Raad Voor Vergunningsbetwistingen kost hem te veel geld. Daarmee heeft de warenhuisketen nu groen licht om de nieuwe vestiging te bouwen.

Colruyt heeft al een winkel in Zonhoven, aan het kruispunt van de Zavelstraat met de Omleidingsweg. Maar dat pand is volgens de groep te klein geworden, en daarom zochten ze een nieuwe plaats voor hun winkel. Hun oog viel op enkele percelen vlak bij de Vertakking. Buurtbewoner Peter Thijs tekende eerder dit jaar verzet aan. Volgens hem is de extra verkeersdrukte voor de buurt onleefbaar. Het protest kostte hem al enkele honderden euro’s. Maar de procedure verder zetten zou nog veel meer geld kosten, en dat lukt niet meer. Daarom geeft hij op.

Verkeersdeskundigen hadden overigens ook hun bedenkingen bij de nieuwe locatie van de Colruyt. Maar uiteindelijk ging Wegen en Verkeer Limburg niet in beroep. Vermits er daarmee geen procedures meer zijn, staat het licht helemaal op groen voor Colruyt. De warenhuisketen laat weten in het voorjaar al te willen beginnen aan de bouw. De gemeente Zonhoven zelf toonde zich overigens altijd een voorstander. Volgens hen zorgt de concurrentie voor lagere prijzen in Zonhoven. Uit een verkeersstudie blijkt volgens het gemeentebestuur bovendien dat de Heuveneinde de extra verkeerscapaciteit best aankan.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • GUY GEIRNAERT

    Met dank aan het gemeente bestuur voor de dood van de talrijke kleine zelfstandigen , afspraak in het kieshokje ?