Gevechtssportleraar (46) in beroep tot drie jaar cel voor verkrachting autistische leerlinge

Het hof van beroep in Antwerpen
photo_news Het hof van beroep in Antwerpen
De Zonhovense gevechtssportleraar (46) die een autistische leerlinge verkrachtte, heeft van het Antwerps hof van beroep een celstraf van drie jaar gekregen. Dat is één maand minder dan de celstraf die de correctionele rechtbank van Hasselt in oktober 2017 uitsprak.

Hoewel de feiten dateren van 2011, ging de bal pas aan het rollen in 2013, toen het meisje de moed had verzameld om klacht in te dienen. Hij was aanvankelijk haar sportleraar en zachtjesaan groeiden ze naar elkaar toe. Hij stimuleerde immers haar talent en gaf zelfs privélessen. Af en toe tikte hij eens op de poep of streelde hij haar borsten. Het meisje was ook babysit bij de man en zo liep het tussen september en december 2011 mis.

Doen, durven of waarheid

Na een spelletje ‘doen, durven of waarheid’ verklaarde hij haar wel te willen ontmaagden. “Een eerste keer kon ze hem nog afstoppen door te verwijzen naar haar regels, maar een tweede keer verkrachtte de man het slachtoffer”, aldus de procureur tijdens de behandeling.

Machtsmisbruik

Advocaat van het slachtoffer Raf Sterken kon destijds aantonen dat de man geregeld zijn verklaringen aanpaste. ‘Eerst was er zogezegd niets gebeurd en was alles verzonnen en gelogen. Later gaf hij toch stap voor stap elementen toe. De reputatie van de man zegt al genoeg. Hij staat bekend als vrouwenzot en heeft hier gewoon misbruik gemaakt van zijn machtspositie. En dat terwijl mijn cliënte al erg onzeker was omdat ze gepest werd tijdens haar jeugd.”

Ook de beklaagde was tijdens de behandeling in Hasselt erg emotioneel. “Ik ben zelf drie keer verkracht door mijn broer en weet wat het is. Maar ik ben zelf geen verkrachter”, stelde hij met de tranen rollend over de wangen. “Mensen roepen nu ‘vuile verkrachter’ naar mij, maar alles gebeurde met wederzijdse toestemming.”

De sportleraar verliest vijf jaar zijn burgerrechten. Een deskundige moet bepalen welke schadevergoeding hij moet betalen aan het slachtoffer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.