Extra bewaking na vechtpartij met Brusselse jongeren aan Heidestrand

Heidestrand in Zonhoven is zeer geliefd.
Photo News Heidestrand in Zonhoven is zeer geliefd.
De politie is donderdagmiddag moeten uitrukken voor een massale vechtpartij aan het Heidestrand in Zonhoven. Enkele tientallen jongeren en mannen kregen het met elkaar aan de stok, en de situatie escaleerde. Er wordt nu extra bewaking voorzien.  

Politiezone LRH moest rond de middag uitrukken naar Zonhoven voor een massale vechtpartij tussen wel dertig personen. Bij velen bleef het duw- en trekwerk, maar de sfeer werd bijzonder grimmig. De mannen en jonge gasten waren in een verhitte discussie verzeild geraakt en er vielen rake klappen. “Toen wij arriveerden, was het ergste al voorbij”, zegt Dorien Baens van de Politie Limburg Regio Hoofdstad. “We zijn meteen ter plaatse gegaan met verschillende ploegen, maar de rust is vanzelf terug gekeerd. We hebben uiteindelijk niemand opgepakt en er raakte ook niemand gewond.”

Security

Volgens de uitbaters van het Heidestrand werd het probleem veroorzaakt door de grote hoeveelheid jongeren uit het Brusselse die speciaal naar Limburg afzakten. “Onze duiktoren is natuurlijk ook een publiekstrekker, dus het zat aardig vol. Gelukkig kunnen we terugvallen op de lokale politie als het uit de hand loopt. En met dit hitte wordt er al eens wat bier gedronken, dan volgen er sneller problemen.” De uitbaters zorgden nu voor extra bewaking om verder alles in goede banen te leiden.

In de grote domeinen in de buurt van Brussel treden ze sinds de start van de zomer strenger op. Daarom trekken jongeren vaker naar de randsteden en gemeenten. “Wij mikken nochtans meer op jonge gezinnen en minder op grote groepen.” De afgelopen weken moest de politie al verschillende keren uitrukken voor kleine incidenten.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Henri Jordens

  Ooit loopt dit echt uit de hand en neemt de bevolking het recht zoals in Frankrijk in eigen hand. Onze linkse politici en het gerechtelijk apparaat blijven ziende blind. Wanneer gaat men dit gepeupel serieus straffen?

 • Johannes Martens

  Pieter Verhulst, stop eens met dat eeuwige, trieste clichë-gezeur over de politie. Enige tijd geleden heb ik zelf een oproep gedaan voor een vechtpartij en ze waren binnen de 2 minuten ter plaatse met loeiende sirenes, gevolgd door 2 andere combi's binnen de 5 minuten. Die mensen riskeren vaak hun leven op de weg om op tijd ter plaatse te zijn. Het feit dat ze vaak onderbemand zijn is niet hun schuld, maar wel van de politici waar u voor stemt. Respect voor hun kordate optreden!

 • gilberte Vergaelen

  Dat ze in Brussel blijven, of opsluiten de ganse week in voorverwarmde cellen. Ze zullen misschien anders piepen dan! Alle dagen moeten we dit lezen over dit crapuul. De politiekers slapen verder of zijn met verlof.

 • ANN LIMBOS

  Awel ja, in " hun " stad zijn ze niet meer welkom om miserie te maken, dan gaan ze elders de boel maar op stelten zetten. De onnuttigen van de maatschappij !

 • Pieter Verhulst

  Toen politie ter plaatse kwam, was het ergste voorbij. Dat moet je niet vermelden. De burgers die ooit beroep hebben moeten doen op politie weten dat.