Bewoners komen thuis van mis en betrappen inbreker: grote klopjacht levert niets op

Patrouilles probeerden in de buurt de dieven te vinden.
RTZ Patrouilles probeerden in de buurt de dieven te vinden.
De politie heeft woensdagavond een grote zoekactie gehouden in de buurt van de Waerde en de Berkenen in Zonhoven. Daar was een inbreker betrapt in een woning aan de Laambeekbroekweg.

’s Avonds kwamen de bewoners thuis van een mis, en betrapten een dief aan hun woning. De dader was binnengedrongen via het keukenraam. Een portefeuille met daarin zo’n 200 euro was buitgemaakt. De dader kon echter nog snel ontkomen, waarna de politie met verschillende patrouilles ter plaatse snelde. Mogelijk ging het om meerdere personen die bij de inbraak betrokken waren. Getuigen zagen hen weglopen door de velden.

Onder meer aan de Berkenenstraat en de Breilaarschansweg werd gezocht, omdat de verdachten zich daar mogelijk schuilhielden. De politie zette daarvoor enkele speurhonden in. Een helikopter probeerde vanuit de lucht informatie te verzamelen. De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad liet woensdagavond via Facebook weten dat er een zoekactie aan de gang was, maar dat er voor de buurtbewoners geen reden was tot ongerustheid. Omstreeks 22 uur werd de actie afgeblazen. Of de daders gevat konden worden, is nog niet bekend.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marnix Malone

    Dus voor 200 euro manschappen, speurhonden en helicopter? Is dat niet wat overdreven? Geen wonder dat het geld kost.