Zondagse parkeerboetes worden kwijtgescholden

OVERIJVERIGE PARKEERWACHTER LOKT FIKSE DISCUSSIES UIT

Paniek bij tientallen Aalternaren die afgelopen zondag op de Markt van Aalter een parkeerboete tussen de ruitenwisser vonden. Op zondag moet je in Aalter geen parkeergeld gebruiken, maar een ijverige parkeerwachter heeft daar toch een pak boetes uitgedeeld. Er ontstonden fikse discussies, maar de parkeerwachter wou niet plooien. De gemeente gaat die boetes toch kwijtschelden.

De schrijfwoede die zondag op de Markt van Aalter plaats vond, zorgde gisteren in de gemeente nog voor heel wat naweeën, zelfs tot op het gemeentehuis. Op de parkeerautomaten in Aalter staat duidelijk vermeld dat je op zon- en feestdagen niet moet betalen om te parkeren. Maar zondagnamiddag dook de vrouwelijke parkeerwachter toch op en schreef overal boetes uit. Tot grote verbazing van de mensen die op het terras van hun vrije dag zaten te genieten en zagen dat er ondertussen een boete onder hun ruitenwisser ging. Het voorval zorgde voor zoveel discussies dat de politie er zelfs bijgehaald werd. De parkeerwachter was onverbiddelijk en bleef maar boetes uitschrijven. De gemeente zit heel verveeld met de zaak en besliste gisteren om de boetes van afgelopen zondag kwijt te schelden.

Nieuwe firma

"Sinds deze zomer gebeurt de parkeercontrole in Aalter door een nieuwe firma", zucht burgemeester Patrick Hoste (CD&V). "In het reglement staat inderdaad één klein zinnetje dat in de kring rond de Markt ook op zondag moet betaald worden. Met de oude parkeerfirma was er een akkoord dat er op zondag nooit gecontroleerd zou worden. De nieuwe firma heeft dat nu wel gedaan. We gaan het reglement zo snel mogelijk aanpassen, want natuurlijk is het niet de bedoeling van ook op zondag parkeergeld te vragen. Iedereen die zondag een boete kreeg, zal een brief krijgen dat die boete kwijtgescholden wordt."

Humor

Ronny De Wever van restaurant De Genieter en Kris Ryckeboer van 't Koffieboontje zagen alles gebeuren. "De discussie liep echt hoog op", zeggen de restaurantuitbaters. "De mensen toonden de parkeerwachter dat er duidelijk op de parkeermeter stond dat er op zondag niet moet betaald worden. Maar de vrouw wees naar het verkeersbord en zei dat een verkeersbord in de wetgeving belangrijker is dan een mededeling op een parkeerautomaat. Sommige mensen zagen er de humor nog van in, maar anderen werden echt heel kwaad. Ik denk dat heel het voorval toch meer dan een uur geduurd heeft."

Een man die zondag een boete kreeg, is nog steeds razend. "Waar zijn ze eigenlijk mee bezig? De markt van Aalter is zo populair bij terrasgangers, maar dit was echt pestgedrag. Je kon echt niet praten met die vrouw. Ik betaal die boete zeker niet, al moet ik tot aan het hoogste gerechtshof gaan."

Alle wagens die zondag in de cirkel rond de Markt geparkeerd stonden, kregen een boete tussen de ruitenwisser.
JSA Alle wagens die zondag in de cirkel rond de Markt geparkeerd stonden, kregen een boete tussen de ruitenwisser.