Jonge moeder, zorgkundige, boerin… en winnares van de Koppenbergcross

Crosstalent Kim Van de Steene combineert vele levens

Kim Van de Steene gooit de armen in de lucht wanneer ze als eerste over de meet komt.
BELGA Kim Van de Steene gooit de armen in de lucht wanneer ze als eerste over de meet komt.
Kim Van de Steene (32) uit Zomergem heeft op Allerheiligen de Koppenbergcross bij de vrouwen gewonnen. Opvallend, want ze is naast een sporttalent ook mama van twee peuters, halftijds zorgkundige, en runt ook een kinderboerderij in de Rostraat in Zomergem. “Ik fiets elke dag naar het werk, en dat is een deel van mijn training”, klinkt het.

Zowat heel het Meetjesland zat donderdagmiddag op het puntje van de stoel voor de prestatie van Kim Van de Steene. Na haar eerdere overwinning op de Superprestige in Boom, won ze nu ook de Koppenbergcross. Maar ze blijft ondanks alles nuchter, en met beide voeten op de grond.

“Ik zit heel graag op de crossfiets, maar een voltijds crosser wil ik nooit worden”, vertelt Kim Van de Steene ons net na haar mooie overwinning. “Elke voormiddag werk ik in het AZ Sint-Lucas in Gent, en daar verzorg ik het patiëntenvervoer. Ik fiets elke dag naar mijn werk, en dat is voor mij al een deel van mijn training. ’s Ochtends breng ik eerst de kinderen met de fietskar naar school, en dan trap ik naar Gent. Om 13 uur heb ik daar gedaan in het ziekenhuis, en kan ik nog enkele uren trainen. Rond 16 uur ga ik de kinderen Jonas en Roselien weer halen met de fiets, en ’s avonds is er tijd voor het gewone gezinsleven. Of ik niet liever voltijds op de fiets zou willen zitten? Zeker en vast niet! Dat zou fysiek misschien wel beter zijn, maar ‘in het koppeke’ zeker niet. Beroepsrenner worden, zou toch nog een heel ander leven zijn.”

Kinderfeestjes

Kim leeft en koerst met echt boerenverstand, en dat heeft ze van in de wieg meegekregen. “Ik heb vroeger altijd meegewerkt op de boerderij van mijn ouders, en ben dat tot twee jaar geleden blijven doen”, zegt Kim. “Maar ook nu kan ik de boerenstiel nog niet helemaal loslaten. Ik heb mijn eigen kinderboerderij. In de zomer en op woensdagnamiddag zijn daar vaak kinderfeestjes. Ik geniet daar echt van, en zou dat nooit willen opgeven. Of het allemaal niet wat te druk is? Ik zit nu inderdaad wel op mijn limiet. Maar ik heb bewust voor deze combinatie gekozen, en zou het niet anders willen.”

Met gezin naar EK

Vrijdag vertrekt Kim al naar het EK. Voor één keer neemt ze haar hele gezin gewoon mee op koersavontuur. “Ik had mijn man in het begin beloofd dat ik maximum één wedstrijd per weekend zou rijden, en voor zo weinig mogelijk overnachtingen zou kiezen. Maar dat wordt steeds moeilijker. Naar het EK kan ik mijn kinderen van drie en vier jaar oud gelukkig meenemen. Hoe ik denk daar te scoren? Dat is heel moeilijk om nu al te zeggen. Ik hoop op een plaats in de top tien. En in die top tien wil ik dan liefst zo hoog mogelijk”, knipoogt het Zomergems toptalent nog.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Van Den Bossche

    Een karaktervrouw , die deeltijds werkt en collega's verslaat die professioneel bezig zijn . Rusten , trainen en rusten en nog verliezen van deze werkende vrouw.