Groen zet elf twintigers op lijst

Groen trekt voor de gemeenteraadsverkiezingen van Lievegem de kaart van de jongeren en zet maar liefst elf twintigers op de lijst.
Groen trekt overduidelijk de kaart van de jongeren.
JSA Groen trekt overduidelijk de kaart van de jongeren.

Zomergem, Waarschoot en Lovendegem kiezen op 14 oktober een nieuwe gemeenteraad voor de fusiegemeente Lievegem. Groen wil meer jongeren in die gemeenteraad. “We maken een duidelijke keuze”, zegt lijsttrekker Peter Cousaert. “Met maar liefst elf twintigers op onze lijst, trekken we voluit de kaart van de jongeren. Met meer jongeren in de gemeenteraad zijn die ook echt vertegenwoordigd. Onze jongeren nemen vaak ook nu al engagementen op in de dansschool, jeugdbewegingen of op hun school. Dat kan dus ook in de politiek.”

Van die grote groep jongeren staan er ook vijf in de top tien. Op plaats drie is dat Wout Bonroy uit Zomergem, die leiding geeft in de Scouts van Waarschoot. Timon Hogenaar uit Lovendegem staat op vier. Op vijf staat verpleegkundige Anna Meire die dansles geeft aan in Motion, de dansclub van Waarschoot. Op zes staat Ferre Windey, leider bij de KSA van Zomergem. Op zeven vinden we Jamesson Canoot, die tot voor een paar maanden leiding gaf bij de Chiro.

Silke Eloot staat op dertien, Jessica Vermeire op zeventien. Anke Bral is actief als monitor bij Speelpleinwerking Zomergem en staat op plaats negentien. Jari Rijckaert staat op plaats 22 is student architectuur. Celine De Vuser staat op 23 en is jeugdcoach bij KFAC Waarschoot. Stijn Hoef, die op plaats 27 staat, is actief bij de Scouts van Waarschoot.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.