Zoersel ontvangt Spaanse delegatie van zustergemeente Lora Del Rio

Zoersel werd getrakteerd op een echte Flamenco dansvoorstelling.
EWZ Zoersel werd getrakteerd op een echte Flamenco dansvoorstelling.
Zoersel kleurde het afgelopen weekend Spaans. Al sinds de jaren 80 is de gemeente bevriend met het Spaanse stadje Lora Del Rio. Wat ooit begon als een ontmoeting tussen burgers, groeide uit tot een officiële overeenkomst tussen Zoersel en het stadje. 

De vriendschap was er altijd al maar nooit eerder kwam een delegatie zo uitgebreid naar het noorden van Antwerpen. “Dit is uniek”, vertelt burgemeester Liesbeth Verstreken. “De burgemeester van Lora Del Rio stelde zelf voor om eens op bezoek te komen. En dat vonden wij natuurlijk heel fijn. Bovendien is het leuk voor onze inwoners om eens een authentiek flamenco dansvoorstelling te zien. Voor onze handelaars is het dan weer interessant om nieuwe producten te leren kennen want ze zullen een aantal locale lekkernijen meebrengen zoals sinaasappelen, olijfolie, koekjes en wijn. Je kan het bijna zien als een soort handelsmissie”, aldus Verstreken.

Of dit tot de kerntaak van de gemeente hoort, dat betwijfelt de burgemeester maar dat neemt niet weg dat ze dit initiatief ten volle ondersteunt. “Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten, misschien moeten we onze verwachtingen ook niet te hoog leggen en gewoon genieten van dit moment. De kans dat wij ooit naar daar zullen trekken acht ik wel eerder klein.” De meerwaarde van dit initiatief is volgens Verstreken er vooral een van elkaar leren kennen. “Als je elkaar leert kennen, waardeer je elkaar ook meer en voor de burgers is dat heel fijn.”  

De Spaanse delegatie kreeg een fruitsapje aangeboden.
EWZ De Spaanse delegatie kreeg een fruitsapje aangeboden.
Voormalige burgemeester van Zoersel Katrien Schryvers (CD&V) met de burgemeester (midden) en de schepen van Toerisme (rechts) van Lora Del Rio.
EWZ Voormalige burgemeester van Zoersel Katrien Schryvers (CD&V) met de burgemeester (midden) en de schepen van Toerisme (rechts) van Lora Del Rio.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.