Zoersel als sportieve gemeente bekroond met #sportersbelevenmeer-award

Voor het tweede jaar op rij viel Zoersel in de prijzen.
Sport Vlaanderen Voor het tweede jaar op rij viel Zoersel in de prijzen.
Voor het tweede jaar op rij sleepte Zoersel de #sportersbelevenmeer-award van Sport Vlaanderen in de wacht. De gemeente slaagde erin vijf van de zeven uitdagingen tot een goed einde te brengen. De nieuwe mountainbikeroute en ‘maand van de sportclub’ droegen daartoe bij.

Ook in 2019 daagde Sport Vlaanderen al haar gemeenten en steden uit om uitdagingen te voltooien. Wie in vijf van de zeven opdrachten slaagde, werd midden december gehuldigd als laureaat. De gemeente Zoersel kreeg de erkenning onder meer vanwege de realisatie van een nieuwe mountainbikeroute. In het kader van de uitdagingen werden ook de sportclubs in september in de kijker gezet. Ook de jaarlijkse organisatie van de veldloop voor scholen en de seniorensportdag droegen bij tot de titel. Verder ondersteunde de gemeente ook verschillende sportinitiatieven als stratenlopen of wandeltochten georganiseerd door Zoerselse verenigingen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.