Zangertjes bereiden zich voor op oudjaar met zelfgemaakte nieuwjaarszak

De nieuwjaarzangertjes kijken alvast uit naar 31 december.
Heidi Rymen De nieuwjaarzangertjes kijken alvast uit naar 31 december.
Zaterdagvoormiddag maakte een aantal kinderen samen met Gezinsbond Zoersel hun eigen nieuwjaarszak. Zo zijn ze helemaal klaar om alle inwoners van de gemeente met hun engelengezang te bekoren in ruil voor een centje of snoepje.

Voor vele kinderen is 31 december het hoogtepunt van de kerstvakantie. En niet omdat ze ‘s avonds oudjaar kunnen vieren. Al decennialang trekken de allerjongsten uit de gemeente Zoersel erop uit om iedere inwoner van de gemeente een gelukkig nieuwjaar te wensen met een ludiek liedje. Daarvoor worden ze beloond met een zakcentje of snoepgoed. Om ervoor te zorgen dat de nieuwjaarszangertjes hun buit goed kunnen meedragen, maakte de Gezinsbond afgelopen zaterdag samen met de kinderen nieuwjaarszakken. Dat leverde een aantal kleurrijke en frivole exemplaren op. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.