Voorlopig geen uitzending gemeenteraad

eedaflegging gemeenteraad Zoersel
h-EERLIJK ZOERSEL eedaflegging gemeenteraad Zoersel
De partij h-EERLIJK ZOERSEL wil dat gemeenteraden ook van thuis uit gevolgd kunnen worden via een systeem van streaming. Voorlopig komt er echter geen uitzending want het voorstel werd weggestemd door de meerderheid.

Er worden al opnames gemaakt van de gemeenteraden voor de administratie. Maar h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat deze opnames meer nut kunnen hebben. De partij zou bijvoorbeeld de video’s op de site van de gemeente willen zien verschijnen.

Daarnaast wil h-EERLIJK ZOERSEL de gemeenteraden ook live streamen via sociale media. “Een streaming opzetten, kost tegenwoordig bijna niets meer. Hierdoor kan iedereen van thuis uit de gemeenteraad volgen.”

Verder wil de partij ook nog dat de gemeente investeert in een slimme geluidsinstallatie voor de raadszaal. “Een vervanging van de bestaande installatie, die meer dan 10 jaar oud is, is sowieso aan de orde omdat ze het meer niet doet dan wel.”

Fractieleider Tom Sleeuwaert had verwacht dat het voorstel voor de streaming goedkeuring zou krijgen. Maar dat is dus toch niet gebeurd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.