Vlaams Belang Zoersel viert 30-jarig bestaan met eregast Tom Van Grieken

Nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken en gemeenteraadslid Wouter Bollansée.
Ewoud Meeusen Nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken en gemeenteraadslid Wouter Bollansée.
Afgelopen zaterdag heeft Vlaams Belang Zoersel zijn 30ste verjaardag gevierd. Niet alleen Sinterklaas, maar ook nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken waren van de partij. 

De leden en aanhangers van van Vlaams Belang Zoersel verzamelden zaterdag in het koetshuis in Halle voor hun 30-jarig jubileum. Tien jaar na het ontstaan van de Vlaams-nationalistische partij, richtte een aantal Zoerselse voortrekkers Vlaams Blok Voorkempen op in 1989. De start van de partij was allesbehalve rooskleurig: “Maar wij zijn de olympische kampioenen van de Vlaamse politiek, wij geven niet op en boeken bij iedere wedstrijd vooruitgang”, speecht Van Grieken. 

Dertig jaar later heeft Vlaams Belang heel wat meer populariteit verworven: “Vroeger werden er pinten naar ons hoofd gesmeten, nu krijgen we pinten in de hand”, vertelt Bollansée. 

Ook in de randgemeentes van Antwerpen als Zoersel heeft Vlaams Belang volgens Bollansée nog veel groeimarge: “In 2018 scheelde het niet veel of we zaten in de coalitie, maar Zoersel is toen slachtoffer geworden van de Antwerpse ideologie. De man in de straat ziet ons steeds meer zitten. Daarnaast vinden we ook aansluiting bij andere lokale partijen als h-EERLIJK Zoersel, die niet onder het juk zitten van hun nationale fractie. De toekomst is van en voor ons.” 

Sinterklaas mét zwarte pieten

Niet alleen Tom Van Grieken was een opvallende gast op de viering. Ook Sinterklaas passeerde op het ontbijt om de aanwezige kinderen te verrassen met een cadeautje. Voor Vlaams Belang is de heisa rond Zwarte Piet een non-discussie: “Sneeuw is wit, water is nat en Zwarte Piet is zwart”, stelt Van Grieken. 

Sinterklaas verraste de kinderen met een cadeautje.
Ewoud Meeusen Sinterklaas verraste de kinderen met een cadeautje.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.