Toneelkring zoekt mannen tussen 30 en 45 jaar

Toneelkring ‘Willen Is Kunnen’ uit Halle (Zoersel)
Klaas De Scheirder Toneelkring ‘Willen Is Kunnen’ uit Halle (Zoersel)
De Halse toneelkring ‘Willen Is Kunnen’ (WIK) is op zoek naar mannen tussen 30 en 45 jaar die graag op de planken willen staan. Wik trekt vooral vrouwen aan. “Mannen, jullie zijn welkom!”, zegt Gui Dumon.

In het toenmalig café ‘De Ronckaert’ kregen enkele vrienden het idee om toneelstukjes te spelen. Ze oefenden in een achterzaaltje en brachten hun vertoningen in de zaal ‘De Waranda' in Halle. Zo kreeg de toneelkring stilaan een naam: ‘Willen Is Kunnen’. Dit jaar bestaat WIK al 72 jaar. 

De Halse toneelkring heeft niet alleen een volwassenenafdeling, ook jongeren krijgen de kans om hun acteertalenten te laten zien in ‘ZieZo’. Dumon vindt het vooral jammer dat ze niet doorgroeien naar de toneelkring voor volwassenen. 

“Wanneer ze 18 worden, gaan ze verder studeren of beginnen te werken en dan hebben zij geen tijd meer om toneel te spelen. We steken daar enorm veel tijd en geld in, maar we geraken ze toch kwijt.”

Ondertussen blijft WIK gaan met hun lopende productie ‘Gene Man in Ons Kot’. De toneelkring speelt nog op vrijdag 22 en 29 maart, zaterdag 23 en 30 maart en zondag 31 maart. Ook spelen ze op woensdag 27 maart. Meer info en reservaties kan via de website van WIK-ZieZo.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.