Ssst! Feestzaal de Kapel wordt tot eind juni blokplek voor studenten

Van maandag 25 mei tot dinsdag 30 juni zal De Kapel dienst doen als stille studieruimte.
Gemeente Zoersel Van maandag 25 mei tot dinsdag 30 juni zal De Kapel dienst doen als stille studieruimte.
De gemeente Zoersel zal feestzaal de Kapel aan het gemeentehuis op de Handelslei in Sint-Antonius van maandag 25 mei tot dinsdag 30 juni inrichten als stille studieruimte voor dertig studenten. Via een online reserveringssysteem kunnen studenten per dag een plekje boeken. Voor de twee andere deelgemeenten is het bestuur nog op zoek naar een geschikte locatie. 

De voorbije jaren zorgde de gemeente Zoersel voor een stille studeerplek in de bibliotheek. Door de coronacrisis kan daar echter geen ruimte ingericht worden voor de studenten om samen te blokken. Daarom besloot de gemeente alvast de Kapel in te zullen richten als studieplek. Vanaf woensdag 20 april heeft de vrijwilligersgroep ‘Mondmaskerszoersel’ de accommodatie immers niet meer nodig. 

Reserveren

Feestzaal de Kapel biedt voldoende oppervlakte om dertig studenten met respect voor de sociale afstand te herbergen. De studenten zijn welkom tussen 9 en 17 uur. Wel gelden er een aantal regels: zo moeten de studenten bij aankomst en vertrek hun handen wassen, steeds een mondmasker dragen en een afstand van anderhalve meter bewaren. Om hygiënische redenen moeten de plekjes gereserveerd worden. Dat gaat niet per uur, maar per dag. Momenteel werkt de gemeente aan een online reservatieplatform.