Schepenen nemen takenpakket opgestapte Bart Sebreghts over

Bart Sebreghts.
Foto RV/CD&V Bart Sebreghts.
Het schepencollege van Zoersel telt niet langer acht, maar zeven leden. Bart Sebreghts (CD&V) heeft het schepencollege nu volledig verlaten en zijn taken werden verdeeld onder de andere schepenen.

"Op vraag van N-VA zullen we deze legislatuur eindigen met één schepen minder", zegt burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). Zoals N-VA en CD&V op 14 oktober 2012 in hun bestuursakkoord opnamen, zou Bart Sebreghts vier jaar schepen blijven waarna het ambt zou doorgegeven worden aan Tania Kohlen. Maar eind 2015 beslisten beide meerderheidspartijen geen vervanging door te voeren en het met één schepen minder te doen. "In tijden van besparingen vonden we het een goed signaal om het met een schepen minder te doen", vervolgt de burgemeester.


De bevoegdheden van Bart Sebreghts zijn verdeeld over de andere CD&V-schepenen. Katrien Schryvers volgt vanaf nu de gemeentelijke PPS-dossiers op en buurtwerking, Wim Govers neemt Financiën & Begroting, Boekhouding en ICT voor zijn rekening en Luc Kennis wordt ook nog schepen van Sport. "Bart heeft vorige maand nog enkele schepencolleges gevolgd, maar intussen is hij helemaal niet meer actief binnen het college", luidt het. Sebreghts blijft wel gemeenteraadslid.


Het gemeentebestuur van Zoersel bestaat uit een coalitie van CD&V en N-VA. (DVGT)