Schepencollege geeft toestemming aan kandidaten: vuurwerk op één centrale plaats in iedere deelgemeente

De Zoerselaars zullen op oudejaarsavond toch kunnen genieten van lichtspektakel.
getty De Zoerselaars zullen op oudejaarsavond toch kunnen genieten van lichtspektakel.
De gemeente Zoersel heeft vandaag de drie locaties bekend gemaakt waar vuurwerk op oudejaarsnacht afgestoken zal worden. Voor deelgemeente Zoersel gebeurt dat op het dorpsplein en voor Halle-Zoersel op het speelpleintje Fanny. Inwoners van deelgemeente Sint-Antonius zullen op de wei aan Jukschot 72 en de Knodsplas de vuurpijlen de lucht in zien vliegen.

Ondanks een lang aanslepende vuurwerksaga, heeft het gemeentebestuur dan toch besloten vuurwerk op één centrale plaats in iedere deelgemeente toe te staan: “We hebben de drie aanvragen goedgekeurd”, zegt schepen Olivier Rul (Open Vld). Alle kandidaturen voldeden aan de vereisten op vlak van veiligheid en toegankelijkheid. Het schepencollege gaf dan ook toestemming aan de kandidaten om tussen middernacht en half één vuurwerk af te steken om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Billy Valcke

    Wat een ellende voor heel veel dieren op komst.