Rusthuisbewoners pinken traantje weg bij gedichten van leerlingen

De leerlingen van het vierde leerjaar brachten hun gedichten aan de bewoners van woonzorgcentrum De Buurt.
Ewoud Meeusen De leerlingen van het vierde leerjaar brachten hun gedichten aan de bewoners van woonzorgcentrum De Buurt.
De leerlingen van het vierde leerjaar van De Kiekeboes hebben een bezoekje gebracht aan woonzorgcentrum De Buurt in Zoersel. Ter gelegenheid van Gedichtendag zetten de kinderen hun beste beentje voor om hun gedichten voor te brengen. Daarbij moesten een aantal bejaarden zelfs een traantje wegpinken.

De week van 30 januari tot 5 februari staat in Vlaanderen opnieuw in het teken van poëzie. Ook de gemeentelijke basisschool De Kiekeboes liet Gedichtendag niet aan zich voorbijgaan. De 21 leerlingen van het vierde leerjaar verraste ook dit jaar woonzorgcentrum De Buurt met een heleboel gedichten. “We doen dat al verschillende jaren. De gedichten toveren steeds een glimlach op het gezicht van de bewoners”, zegt juffrouw Helga. 

‘Opstaan’

De leerlingen steken enthousiast van wal. Naast ludieke gedichten, passeert ook poëzie met een boodschap. “Ik ben ik, niet te dun niet te dik. Niet te lelijk, niet te knap, niet te traag, niet te rap.”, klinkt het. Na de gedichten van de leerlingen, trakteerde bewoonster Maria Van den Brande (97) haar bezoekers op het gedicht ‘opstaan’, dat ze zonder moeite uit het hoofd bracht. “Ik ken het al van toen ik naar school ging”, lacht Maria. 

De leerlingen brachten een heleboel gedichten voor.
Ewoud Meeusen De leerlingen brachten een heleboel gedichten voor.
De kinderen luisteren aandachtig naar het gedicht van Maria Van den Brande (97).
Ewoud Meeusen De kinderen luisteren aandachtig naar het gedicht van Maria Van den Brande (97).
Voor de bewoners was het bezoekje een aangename verrassing.
Ewoud Meeusen Voor de bewoners was het bezoekje een aangename verrassing.