Roofmoord op Coeman: aanhouding van ex-judokampioen verlengd

M.K. (55), een ex-wereldkampioen judo uit de voormalige Sovjet-Unie, die is aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de roofmoord op 'Matrassenkoning' Jerry Coeman (60) uit Zoersel, moet een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist.

Zakenman Jerry Coeman werd in de nacht van 3 op 4 mei overvallen in zijn woning. Het slachtoffer werd geslagen en vastgebonden. De daders overplakten ook zijn neus en mond met tape, waardoor hij vermoedelijk gestikt is.


Bij de homejacking bij Jerry Coeman werd amper iets gestolen. De overvallers waren vooral op zoek aan een map met documenten. Toen zij die niet vonden, namen ze wat geld, een Rolex en een partij juwelen mee. De juwelen waren ingepakt in een kussensloop maar die verloren de daders toen zij door de tuin wegvluchtten.


De vijf vermoedelijke uitvoerders van de homejacking zitten al enkele maanden in de cel. Eind november belandden nog eens drie verdachten achter de tralies: ex-judoka M.K. en twee Serviërs. Het Antwerpse gerecht vermoedt dat zij als tussenpersonen fungeerden tussen de uitvoerders en de eigenlijke opdrachtgever, naar wie nog wordt gezocht.


De raadkamer verlengde vorige week al de aanhouding van één Servische tussenpersoon. Gisteren werd beslist dat ook de twee andere verdachten een maand langer in voorhechtenis moeten blijven. (BJS)