Raymond Delbekestraat wordt zone 50

Kos

De gemeente Zoersel gaat een snelheidsbeperking invoeren van 50 kilometer per uur in de Raymond Delbekestraat vanaf het kruispunt met de Oude Baan tot aan huisnummer 369. Het wil daarmee aansluiten op de zone 50 die de gemeente Schilde al een tijdje heeft ingevoerd in de Waterstraat. De twee straten hebben een ietwat vreemd karakter omdat ze wisselend op een van de twee grondgebieden liggen. “Nu is het nogal verwarrend en dat willen we in de toekomst veranderen”, zegt schepen van mobiliteit Marc De Cordt (Groen). “Op die manier is heel het kruispunt met de Oude Baan ook zone 50. Op vraag van de gemeente Schilde gaan we ook bekijken of daar in de toekomst een veilige fietsoversteek kan komen.” Oppositiepartij CD&V opperde nog om van de tien verkeersborden die er nu staan een aantal weg te halen en overal zoneborden 50 te plaatsen. Dat gebeurt voorlopig echter niet, maar Zoersel beloofde wel met Schilde rond de tafel te gaan zitten.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • raoul dirckx

    Wat een onzin. Er is reeds een trajectcontrole met 70 km, er gebeuren nauwelijks ongevallen en is een rechte overzichtelijke baan. Dat is een typisch voorbeeld van auto pesten.

  • Jlien Jolene

    50?! 70km per uur nu met trajectcontrole is al zo traag.. dit is toch een grote(re) baan? Toch niet we dorpskern...?!