Provincie zet licht op groen voor twee windturbines

De bestendige deputatie geeft groen licht voor de bouw van twee windturbines langs de E34.
ANP XTRA De bestendige deputatie geeft groen licht voor de bouw van twee windturbines langs de E34.
De bestendige deputatie heeft het licht op groen gezet voor de bouw van twee windturbines op de grens van Zoersel en Pulderbos. De firma Storm, die de windmolens langs de E34 wil bouwen, dient wel rekening te houden met enkele bijkomende voorwaarden die werden opgelegd.

Volgens de bepalingen in de pas afgeleverde vergunning moet Storm er onder andere voor zorgen dat de hinder voor de omgeving beperkt blijft, dat er zo weinig mogelijk landbouwgrond verloren gaat en dat men voor een goede waterhuishouding zorgt. De windturbines zelf mogen maximaal tweehonderd meter hoog zijn en de rotordiameter mag tot 126 meter bedragen. Per exemplaar wordt een grondoppervlakte van 2?600 vierkante meter ingenomen. De beide turbines samen zullen op jaarbasis tot 21.200 megawattuur kunnen produceren, genoeg om zesduizend gezinnen van stroom te voorzien.

Het openbaar onderzoek leverde eerder tien bezwaarschriften op. De bezwaren kwamen veelal van omwonenden. Betrokkenen zijn beducht voor slagschaduw, geluidsoverlast en visuele vervuiling. Ook vliegclub Aero Para Kempen – die zijn uitvalsbasis heeft in het nabijgelegen Malle – tekende protest aan. Daar vreest men voor de veiligheid van de aanvliegende piloten. Wie dat wil kan nog beroep aantekenen tegen de toegekende vergunning. Dat kan via de website van de provincie Antwerpen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.