N-VA ruilt CD&V in voor Groen en Open VLD

Liesbeth Verstreken blijft burgemeester

Liesbeth Verstreken volgt zichzelf op als burgemeester van Zoersel.
Foto Kristof De Cnodder Liesbeth Verstreken volgt zichzelf op als burgemeester van Zoersel.

Exact één maand na de gemeenteraadsverkiezingen is er in Zoersel een coalitie gevormd. De grootste partij N-VA ruilt huidig coalitiepartner CD&V in voor Groen en Open VLD. Liesbeth Verstreken (N-VA) blijft burgemeester.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Zoersel heeft nu toch een nieuwe bestuursploeg voor de komende legislatuur. Die ploeg zal bestaan uit N-VA (11 zetels), Groen (2 zetels) en Open VLD (1 zetel). Samen hebben deze partijen een krappe meerderheid van 14 op 27. CD&V, de partij die nu nog samen met N-VA bestuurt, wordt het kind van de rekening en komt voor het eerst sinds lang in de oppositie terecht. Het was een publiek geheim dat het nooit grote liefde was tussen N-VA en CD&V en aan het bestaande verstandshuwelijk komt nu dus een einde.

Burgemeester Liesbeth Verstreken volgt straks zichzelf op. Ook N-VA-schepenen Danny Van de Velde (die bevoegd wordt voor openbare werken) en Koen Paredaens (die de post financiën krijgt) blijven op post. Nieuwkomers in het schepencollege namens N-VA zijn Michaël Heyvaert (cultuur) en Cindy Van Paesschen (sociale zaken). Voor huidig N-VA-schepen Marcel De Vos is er geen plaats meer in het college.

Groen en Open VLD leveren elk één schepen. Marc De Cordt (Groen) wordt bevoegd voor klimaat, milieu en ruimtelijke ordening. Olivier Rul (Open VLD) krijgt onder andere lokale economie en landbouw onder zijn vleugels.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Brecht Didden

    zo kennen we n-va, alles voor de postjes

  • jef Van De Plas

    eindelijk dat CD&V aan de kant....