Motorrijder (63) verongelukt na fataal inhaalmanoeuvre voorbij tractor

Het ongeval deed zich voor ter hoogte van winkelketen OKay in de Zandstraat in Zoersel.
Marc De Roeck Het ongeval deed zich voor ter hoogte van winkelketen OKay in de Zandstraat in Zoersel.
In de Zoerselse Zandstraat gebeurde er zaterdag een zwaar verkeersongeval met dodelijke afloop voorgedaan. Een 63-jarige motorrijder uit Grobbendonk wilde de file achter een tractor met aanhangwagen inhalen. Dat liep mis en hij kwam zwaar ten val. Het slachtoffer overleed ter plekke.

In de Zandstraat in Zoersel stond zaterdag een file achter een tractor met aanhangwagen. “Een motorrijder probeerde de file langs links in te halen”, zegt Sofie Vanaken van de lokale politiezone Voorkempen. “Daarbij merkte hij wellicht te laat op dat er een tegenligger aankwam. Hij probeerde nog een manoeuvre uit te voeren om naar de kant te gaan maar dat liep mis. Hij knalde op de tractor vooraan de file en kwam zwaar ten val. De 63-jarige man uit Grobbendonk overleed ter plaatse.”

De hulpdiensten zetten de Zandstraat deels af zodat de hulpdiensten hun werk konden doen en de omstandigheden van het ongeval verder onderzocht konden worden.

Marc De Roeck3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mark van olmen

    R.I.P. rust zacht, veel sterkte aan familie en vrienden

  • Alfons Detemmerman

    Ja je ziet het dagelijks..... Loopt soms verkeerd af

  • Paul Jannes

    Haast en spoed is zelden goed, zelfs voor motorrijders, met open armen ontvangen ze je dan meestal op de 'spoed'.