Monnikenheide opent nieuw gebouw van 840.000 euro zonder één cent subsidie

Een van de studio’s op de eerste verdieping.
Klaas De Scheirder Een van de studio’s op de eerste verdieping.
Monnikenheide heeft het tweede van in totaal vier nieuwe gebouwen in gebruik genomen. Het kreeg de naam Monnikenbos, beschikt over een snoezelruimte en een plaats voor kine en er komt een nieuwe leefgroep van twaalf cliënten. Eerder werd al Korenbloem in gebruik genomen. Tegen 2020 volgen nog twee gebouwen Madelief en Klaproos.

Het eerste gebouw van Monnikenbos werd in 1979 gebouwd, maar was helemaal versleten. Daarom besloot Monnikenheide om voor een volledige nieuwbouw te gaan. Er komen vier nieuwe gebouwen, drie woningen en een therapiegebouw, rond een verkeersvrij plein. De eerste werken startten in 2017 en met de Korenbloem werd het eerste gebouw in 2018 geopend. Nu is het dus de beurt aan Monnikenbos en daarna volgen de twee andere gebouwen tegen 2020.

 “In dit gebouw zullen in De Klaver twaalf cliënten van maandag tot vrijdag opgevangen en begeleid worden tussen 8 en 18 uur”, zegt directeur Johan Vermeeren. “Ook cliënten met een hogere ondersteuningsnood zullen we in deze leefgroep op maat kunnen bedienen.” Op de eerste verdieping komen er nog twee studio’s waar cliënten zelfstandig kunnen wonen.

Het nieuwe gebouw kostte 840.000 euro. Een bedrag dat Monnikenheide bij elkaar kreeg zonder subsidies door legaten, sponsors en een renteloze lening.

Monnikenbos opent echt op 23 april.
Klaas De Scheirder Monnikenbos opent echt op 23 april.
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.