Leegstaand schoolgebouw wordt oefenterrein voor politie Voorkempen

De leegstaande school in de Lindedreef.
Laenen De leegstaande school in de Lindedreef.
De politiezone Voorkempen gaat de komende maanden trainingen houden in het leegstaande oude schoolgebouw in de Lindedreef. Tijdens de oefendagen kunnen er schoten weerklinken en kan er rook te zien zijn. 

De politiezone Voorkempen organiseert regelmatig trainingen en bijscholing voor het personeel en om zo levensecht mogelijk te zijn, gebeuren die oefeningen altijd ergens op een buitenlocatie. De oude leegstaande school in de Lindedreef is voor hen een perfecte plek om zulke oefeningen te doen. Daarom deed de zone een aanvraag bij de gemeente Zoersel en die verleende haar toestemming om tijdens bepaalde dagen de gebouwen te gebruiken tussen 8 en 17 uur.

De politie zal op de trainingsdagen bepaalde interventietechnieken oefenen. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van airsoft om een schietincident te simuleren. Deze simulaties vinden uitsluitend plaats in een afgesloten ruimte. Daarnaast wordt er voor sommige oefeningen zwarte rook gebruikt die zichtbaar kan zijn in de omgeving van de school. Deze rook is niet schadelijk.

De oefeningen vinden plaats in februari (14 en 28), maart (7, 14, 21 en 28), april (4, 11, 18, 24 en 25), mei (2, 8, 9, 16 en 23) en juni (6, 13, 20 en 27 juni).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.