Kunstenaar Paul Ibou wordt ereburger van Zoersel op zijn 80ste verjaardag

Beeldend kunstenaar Paul Ibou is 80 jaar geworden.
RV/Gemeente Zoersel Beeldend kunstenaar Paul Ibou is 80 jaar geworden.
Beeldend kunstenaar Paul Ibou heeft donderdag zijn 80ste verjaardag gevierd. Zijn woonplaats Zoersel schonk hem een prachtig cadeau, namelijk het ereburgerschap.

Paul Ibou heeft meer dan 30 jaar in Zandhoven gewoond, maar verliet zijn vaste stek voor een andere gemeente: Zoersel. Hij woont er nu 5 jaar. 

In 1962 werd Ibou zelfstandig kunstenaar. Hij legde een indrukwekkend parcours af. Hij bouwde een netwerk uit met talrijke kunstenaars en invloedrijke opdrachtgevers, zowel in het zakenleven als bij de overheid, nationaal en internationaal. De hele wereld ontdekte zijn werken. “Ik heb tentoongesteld in Mexico, Japan, Brazilië, Taiwan, China... ”, vertelt Ibou.

Logo’s

Ook in het kleine België heeft hij zijn artistieke kunsten getoond. Zo zijn er erg bekende logo’s die onder zijn naam staan zoals het logo van provincie Antwerpen, Tele-onthaal, het Ballet van Vlaanderen... Dat is slechts een greep uit een heel uitgebreide lijst van logo’s en symbolen, maar ook van affiches, kalenders, boekconcepten, hedendaagse kunst en zelfs voedingsverpakkingen.

Burgemeester van Zoersel Liesbeth Verstreken kent kunstenaar Paul Ibou de titel van ereburger toe.
RV/Gemeente Zoersel Burgemeester van Zoersel Liesbeth Verstreken kent kunstenaar Paul Ibou de titel van ereburger toe.

Zijn rijk gevulde carrière werd ook opgemerkt door de gemeente en OCMW Zoersel. Burgemeester Liesbeth Verstreken kende hem de titel van ereburger toe.

De lijst van Zoerselse ereburgers is intussen al mooi gevuld: Tony Bell, Pol Van Esbroeck & Mariette Coppens, Merho, François Glorieux, Daniella Goffa, Jan Dries, Yvonne Reynders en nu dus ook Paul Ibou.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.