Kerstmarkt voor drie goede doelen

In en rond het administratief centrum van Zoersel vindt dit weekend de jaarlijkse kerstmarkt voor het goede doel plaats. De ongeveer veertig standhouders staan minstens twintig procent aan de vzw Stokpaardje, de vzw Free Clinic en StigWa af.


Al ongeveer twintig jaar organiseren de gemeente Zoersel en het plaatselijke OCMW half december een cadeau- en kerstmarkt. Telkens worden er één of meerdere goede doelen ondersteund. "Het concept is dit jaar niet veranderd", zegt Erik Fuhlbrügge van de gemeentelijke dienst gezondheid & wereld. "Ook nu weer hebben we een stuk of veertig kramen, zowel in als rond het gemeentehuis. De standhouders dragen minstens twintig procent van hun opbrengst af aan de uitgekozen goede doelen, al zijn er ook die meer geven. Het geld dat wordt verdiend in de centrale cafetaria gaat integraal naar de goede doelen."


Die doelen zijn vzw Stokpaardje (die werkt rond geestelijke gezondheid bij kinderen), de vzw Free Clinic (die zich bekommert om 'kwetsbare' personen in Antwerpen) en StigWa (een organisatie die komaf wil maken met het stigma rond psychiatrische patiënten).


Zaterdag is de kerstmarkt open tussen 13 en 22 uur, zondag tussen 12.30 en 18 uur). (KDC)