Hallehof krijgt nieuwe bestemming

Vesela Subotic opent designbedrijf Creativity in het kasteel Hallehof.
Kristof De Cnodder Vesela Subotic opent designbedrijf Creativity in het kasteel Hallehof.
Kasteel Hallehof in Halle-Zoersel krijgt nieuwe bewoners. Edwin Erkeland en Vesela Subotic gaan beneden in het kasteel hun designbedrijf Creativity onderbrengen en boven wonen met hun twee kinderen. Het koppel bereikte daarover een erfpachtovereenkomst met de gemeente.

Kasteel Hallehof - dat in 1902 werd gebouwd in opdracht van de adellijke familie de Borrekens - staat al geruime tijd leeg. De gemeente Zoersel is eigenaar van het gebouw en had er tot voor enkele jaren de gemeentelijke administratie zitten.


Na de verhuis van de gemeentediensten huurde de provincie het pand even, maar dat duurde niet lang. Nu geeft Zoersel het Hallehof dus voor dertig jaar in erfpacht aan particulieren.


"Wij brengen onze interieurzaak Creativity over van Oud-Turnhout naar het Hallehof", vertelt Vesela Subotic. "Beneden komt onze toonzaal, in de kelder komt een atelier en boven kantoren en een woongedeelte." Tegen begin volgend jaar hoopt het koppel om in hun nieuwe woonst te kunnen trekken. Momenteel zijn ze volop bezig met verbouwingen aan de binnenkant. Minstens één keer per jaar zal het Hallehof de deuren open zetten voor het grote publiek. Dat staat zo in de erfpachtovereenkomst. Het park rond het kasteel blijft vrij toegankelijk en ook de zomerse Parkavond muziekconcerten blijven in de kasteeltuin.


(KDC)