h-Eerlijk Zoersel brengt gemeenteraad in uw huiskamer

De vertegenwoordigers van h-Eerlijk Zoersel in de Zoerselse gemeenteraad.
h-EERLIJK ZOERSEL De vertegenwoordigers van h-Eerlijk Zoersel in de Zoerselse gemeenteraad.

De Zoerselse oppositiepartij h-Eerlijk Zoersel heeft een eigen YouTube kanaal aangemaakt. Via deze weg gaat men voortaan de geluidsopnames van de gemeenteraadszittingen de wereld in sturen.

h-Eerlijk Zoersel lanceerde recent het idee om audio-opnames van de gemeenteraadszittingen openbaar te maken via de gemeentelijke informatiekanalen. Kwestie van de burgers beter te informeren over het reilen en zeilen binnen de gemeente(politiek).

De opnames worden sowieso al gemaakt voor de administratieve krachten die er een verslag van moeten maken. De meerderheidspartijen (N-VA, Groen en Open VLD) gingen echter niet in op de suggestie van h-Eerlijk Zoersel.

“Daarom doen we het nu maar zelf”, zegt fractieleider Tom Sleeuwaert van h-Eerlijk Zoersel. “We vragen voortaan de opnames op bij de gemeentelijke administratie en zetten ze zelf online. Om de navigatie voor de gebruikers te vereenvoudigen, markeren we de belangrijkste passages van de zitting met een tijdsaanduiding.” 

Via de website www.heerlijkzoersel.be kunnen geïnteresseerden verder doorklikken naar het YouTube kanaal. Het verslag van de voorbije zitting werd intussen al gepost.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.