Gezin met drie kinderen gekneveld bij homejacking in Zoersel: vier gemaskerde daders spoorloos

De homejacking deed zich in de nacht van zondag op maandag voor in de Eikenlaan in Zoersel.
Google Streetview De homejacking deed zich in de nacht van zondag op maandag voor in de Eikenlaan in Zoersel.
Vier gemaskerde en gewapende mannen drongen in de nacht van zondag op maandag een woning binnen in een villawijk in het Antwerpse Zoersel. De bewoners, een gezin met drie kinderen, en een vriend op visite werden bedreigd en gekneveld. De daders konden met enkele duizenden euro’s aan de haal gaan. De federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart.

De lokale buurtinformatienetwerken (BINs) Bloemenwijk, Brakenberg en Drijhoek Zoersel werden maandagochtend rond half vijf ingeschakeld. Even daarvoor, rond vier uur, waren vier onbekende mannen namelijk een woning binnengedrongen in de Eikenlaan.

“De bewoners en een vriend op visite kwamen oog in oog te staan met vier gemaskerde en gewapende inbrekers”, bevestigt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “De slachtoffers werden bedreigd met messen en een pistool en ze werden gekneveld. In de strubbelingen raakten enkele slachtoffers lichtgewond. De daders konden ervandoor gaan met enkele duizenden euro’s cash geld. Meteen na homejacking kon één van de bewoners zich bevrijden en het noodnummer bellen. De politie kwam snel ter plaatse en de BINs werden ingeschakeld. De slachtoffers die zich verwondden, werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.”

Het koppel en de vriend op bezoek zijn 40, 42 en 54 jaar oud. De drie kinderen des huizes zijn 7, 10 en 13 jaar. Het is momenteel niet duidelijk of alle vijf slachtoffers gekneveld werden en wie er precies gewond raakte. Er werd nog niemand gearresteerd. De federale gerechtelijke politie voert het onderzoek naar de daders.