Drie nieuwe winkels op site Interlamp

KLEDINGKETENS ZEB, L&L EN BEL&BO NAAR RODENDIJK

Het nieuwe winkelcomplex is in opbouw.
Foto Laenen Het nieuwe winkelcomplex is in opbouw.
Op de vroegere site van de Interlamp winkel in Zoersel verrijst momenteel een nieuw winkelcomplex waarin de kledingketens ZEB, L&L en Bel&Bo worden ondergebracht. Als alles normaal verloopt gaan de zaken in het voorjaar van 2018 open.

Wie dezer dagen langs de Rodendijk in Zoersel passeert, kan er niet naast kijken: op de plaats waar maar liefst vier decennia lang de bekende lampenwinkel Interlamp was, is aannemer Cosimco nu een groot, nieuw gebouw aan het neerpoten. Opdrachtgever van de bouwwerken is Groep Vanhee, een firma uit het West-Vlaamse Oostkamp die is gespecialiseerd in projectontwikkeling.


Vanhee bleek tijdens de herfstvakantie gesloten, maar op de website van het vastgoedbedrijf was wel enige info terug te vinden over het project in Zoersel. Zo staat er te lezen dat er wordt gewerkt aan een handelscomplex met drie commerciële units. "De drie winkels worden samengebracht in een strak en modern geheel, met een duurzame en tijdloze look", aldus Vanhee. "De cluster wordt ingeplant op een terrein van 5.554 vierkante meter met een gemeenschappelijke parking en groenaanleg."

Voorjaar 2018

De oplevering van het pand is voorzien in februari van volgend jaar en Vanhee vond intussen ook al drie huurders; alle drie kledingketens. Bij L&L en Bel&Bo kregen we gisteren niemand te pakken voor een extra woordje uitleg. Bij ZEB wel. "Voor ons was dit een mooie opportuniteit", vertelt Matthias Hindriks van ZEB. "We hadden al een vestiging in Schoten en één in Kontich, maar het gebied daar tussenin was enigszins een 'blinde vlek' op onze kaart. In Zoersel zullen we een tiental mensen te werk stellen. De verwachting is dat we tegen april 2018 effectief kunnen open gaan. Na de oplevering door de aannemer hebben we natuurlijk ook nog wat tijd nodig om onze winkel in te richten."


Overigens hebben ook L&L en Bel&Bo momenteel geen vestiging in de onmiddellijke omgeving van Zoersel, dus voor die twee ketens is Zoersel eveneens een interessante uitvalsbasis. Bovendien is er een op- en afrittencomplex van de E34 vlakbij, waardoor er mogelijk ook klanten uit de iets verdere omgeving de weg zullen vinden naar de winkels.