Dieven aan de haal met ‘Graspop-caravan’: “Mijn festivalzomer dreigt in het water te vallen”

Vanessa Verdickt (42) aan haar 'caraVanneke'.
Vanessa Verdickt Vanessa Verdickt (42) aan haar 'caraVanneke'.
Op vrijdagvoormiddag merkte Vanessa ‘Vanneke’ Verdickt (42) uit Zoersel dat haar caravan aan het Kermisplein gestolen was. In haar opgeknapte ‘caraVanneke’ versierd is met stickers brengt Vanessa al een aantal jaar de festivalzomers door. “Als de politie hem niet snel terugvindt, dreigt mijn festivalzomer in het water te vallen”, zegt Vanessa.

Vijf jaar geleden kocht Vanessa de caravan uit bouwjaar 1978. Ze besloot de woonwagen herin te richten, zodat die kon dienen om in te overnachten tijdens festivals. “Ik ben immers al verschillende zomers actief als vrijwilliger. Op festivals als Graspop, Rock Werchter, Pukkelpop, Alcatraz… bied ik als publieksondersteuner de festivalgangers hulp”, vertelt Vanessa.

Doorheen de jaren is haar caravan dan ook uitgegroeid tot een begrip. “Het is een zeer opvallende caravan met heel veel stickers, vooral van metalbands. Voor festivalgangers van Graspop bijvoorbeeld is de caravan een begrip. Precies omdat hij zo herkenbaar is, vind ik het vreemd dat hij gestolen is”, zegt Vanessa.

Aangifte

Vrijdagnamiddag besloot Vanessa aangifte te doen bij de politie. Daarnaast lanceerde ze ook een oproep op Facebook. “Ik kreeg een bericht van een onbekende dat hij gezien had dat iemand met de caravan aangepikt aan zijn auto de autostrade in Zoersel opreed. Ik heb de politie dan ook gevraagd de camerabeelden te bekijken”, zegt Vanessa.

Wie de caravan zou gezien hebben, kan contact opnemen met de Lokale Politiezone Voorkempen via het nummer 03 210 40 00.

"Het is vreemd dat de caravan gestolen is, precies omdat hij zo herkenbaar is", zegt Vanessa.
Vanessa Verdickt "Het is vreemd dat de caravan gestolen is, precies omdat hij zo herkenbaar is", zegt Vanessa.
Met haar woonwagen trok Vanessa naar festivals.
Vanessa Verdickt Met haar woonwagen trok Vanessa naar festivals.