Deputatie verwerpt klacht: bouw tien zorgwoningen kan starten

OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V) is blij met de beslissing van de provincie.
BELGA OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V) is blij met de beslissing van de provincie.

De bestendige deputatie heeft het licht op groen gezet voor de bouw van tien zorgwoningen en een ontmoetingsruimte in de Zoerselse Smissestraat. Afgelopen zomer had een buurtbewoner beroep aangetekend tegen de oorspronkelijke omgevingsvergunning, maar dat werd nu dus verworpen. Het Zoerselse OCMW en sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen willen “op korte termijn” starten met de bouwwerken.

In de Zoerselse Smissestraat werd vijf jaar geleden woonzorgcentrum De Buurt opgericht. Eind 2015 besliste de OCMW-raad om ook de gronden tussen De Buurt en de Smissestraat een sociaal-maatschappelijke invulling te geven. Men wil er een ontmoetingscentrum en tien zorgwoningen bouwen voor ouderen, mensen met een beperking en mensen met een psychische kwetsbaarheid. “De zorg die zal worden aangeboden gaat steeds mee evolueren met de noden van de bewoners”, legt Zoersels OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V) uit. “Via het ontmoetingscentrum hopen we dan weer de interactie met de omwonenden te versterken.”

De uitvoering van de plannen liep vorige zomer echter enige vertraging op, nadat een buur de originele omgevingsvergunning aanvocht bij de provincie. De provincie boog zich over het bezwaar, maar verwierp recentelijk het beroep. “Ik ben blij met deze beslissing. Hopelijk kan dit mooie project nu op korte termijn van start gaan”, besluit Katrien Schryvers. De kostprijs voor de bouw van de tien zorgwoningen wordt geraamd op 1,2 miljoen euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.