CD&V pleit voor integratie nieuw energieloket in Wooninfopunt

De jaarlijkse kerstmarkt voor het goede doel vindt dit weekend plaats in en rond het Zoerselse gemeentehuis.
Kristof De Cnodder De jaarlijkse kerstmarkt voor het goede doel vindt dit weekend plaats in en rond het Zoerselse gemeentehuis.
Oppositiepartij CD&V pleit ervoor om het nieuwe EnergieK-loket te integreren in het bestaande wooninfopunt. Zo kunnen de inwoners voor al hun vragen terecht aan één loket.

Intercommunale Igean biedt sinds 2012 energieleningen aan waarmee inwoners van de aangesloten gemeenten energiebesparende werken kunnen laten uitvoeren aan hun woningen. Het Energiehuis van Igean heeft nu extra taken gekregen naast het verstrekken van leningen. Het moet nu ook particulieren begeleiden en ondersteunen bij vragen over energie. Dat EnergieK-loket moet van start gaan in het najaar en zal in elke gemeente hét aanspreekpunt zijn voor vragen met betrekking tot onder meer (premies voor) energiebesparende maatregelen en duurzaam bouwen.Concreet is het de bedoeling dat een medewerker van het EnergieK-huis om de drie weken aanwezig zal zijn in Zoersel om het loket te bemannen. “Het lijkt ons ideaal om het EnergieK-loket te integreren in het bestaande Wooninfopunt”, zegt Katrien Schrijvers (CD&V). “Mensen kunnen met betrekking tot wonen en energie tal van vragen hebben die bovendien ook met elkaar gelinkt kunnen zijn. Het zou toch al te gek zijn om naar de toekomst toe de twee loketten los van elkaar te organiseren. Het is voor veel mensen sowieso moeilijk om te weten waar ze terechtkunnen met welke vragen. Het is net daarom dat er zulke centrale informatiepunten worden opgericht.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.