Bouw nieuw gemeentemagazijn kan van start gaan

Zo moet het nieuwe magazijn eruit gaan zien.
Achilles Architecten Zo moet het nieuwe magazijn eruit gaan zien.
De aannemer is gestart met de voorbereidende werken voor een nieuw gemeentemagazijn in de Achterstraat. Alle diensten van de afdeling Openbare Werken zullen daar op één centrale locatie gehuisvest worden.

De plannen voor het nieuwe magazijn zijn al enkele jaren oud. Ze moeten de versleten gebouwen aan het Zonneputteke vervangen. De gemeente heeft een bouwvergunning gekregen en de beroepstermijn is verstreken. 

Verhuis in najaar 2020

“Er wordt nu eerst gestart met een archeologisch vervolgonderzoek door middel van grondboringen”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “Als blijkt dat er verder onderzoek nodig is, zal een deel van de bomen gekapt worden om grond te kunnen afgraven. Dat onderzoek zal zo’n maand in beslag nemen. Nadien wordt de site bouwrijp gemaakt. De meest waardevolle bomen zullen we zoveel mogelijk behouden. De bomen die wel gekapt worden, worden gecompenseerd door het aanplanten van een nieuw stuk bos in het Dwergenbos. De start van de bouwwerken is voorzien in september en aansluitend volgt dan ook de omgevingsaanleg. We hopen tegen het najaar 2020 te kunnen verhuizen.”

Twee basisscholen

Omdat de werf in de omgeving van twee basisscholen ligt, zal er streng toegezien worden op veiligheidsmaatregelen. Zo mag er tijdens het begin- en de einduren van de scholen geen werfverkeer zijn. Er zullen ook geen obstakels geplaatst worden op voet- en fietspaden. De aannemer moet er ook op toezien dat de omgeving van de werf vrij blijft van zand, modder, steen, betonbrokken of andere bouwmaterialen. Voet- en fietspaden, bermen en de rest van het openbaar domein zal regelmatig proper gemaakt worden.

Voor de werken werd destijds 3,5 miljoen euro uitgetrokken. De site van Het Zonneputteke zal mogelijk verkaveld worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.