Beroep tegen bouw zorgwoningen

De plannen voor de bouw van tien zorgwoningen en een ontmoetingscentrum in de Zoerselse Smissetraat lopen vertraging op. Een inwoner van Zoersel heeft bij de provincie beroep aangetekend tegen de bouwvergunning die het schepencollege eerder afleverde. De bestendige deputatie heeft maximaal 150 dagen om het beroep te behandelen.


Het OCMW van Zoersel en sociale huisvestingsmaatschappij De Voorkempen kondigden dit voorjaar aan dat men achter woonzorgcentrum De Buurt een ontmoetingscentrum en tien zorgwoningen wil bouwen. De plannen dienen nu echter even in de koelkast te worden gestopt.


"Tijdens het openbaar onderzoek naar aanleiding van de bouwaanvraag kwamen er twee bezwaarschriften binnen. Het schepencollege leverde toch een vergunning af, maar nu tekende één iemand beroep aan bij de provincie", vertelt OCMW-voorzitter Katrien Schryvers (CD&V). "Die procedure zullen we nu moeten doorlopen.Hopelijk krijgen we straks toch gelijk van de provincie en kan het project alsnog doorgaan, want het kan absoluut een meerwaarde bieden binnen ons zorglandschap." (KDC)