35-jarige vrouw vermoord in Zoersel, 49-jarige man gearresteerd

Het incident deed zich voor in de Handelslei in Sint-Antonius (Zoersel).
Marc De Roeck Het incident deed zich voor in de Handelslei in Sint-Antonius (Zoersel).
In Zoersel in de Antwerpse Kempen is woensdagavond een 35-jarige vrouw om het leven gebracht in een appartement aan de Handelslei. Meteen na de feiten kon een 49-jarige man gearresteerd worden. Volgens buurtbewoners gaat het om de partner van de overleden vrouw, maar dat wordt niet officieel bevestigd.

Politie en hulpdiensten kwamen woensdagavond massaal ter plaatse aan de Handelslei in Sint Antonius (Zoersel) ter hoogte van een dagbladhandel. In een appartement daar werd een 35-jarige vrouw dood aangetroffen.

“Wij hebben inderdaad de melding van een verdacht overlijden gekregen”, bevestigde Sofie Vanaken van de lokale politiezone Voorkempen woensdagavond. “De vaststellingen zijn nog bezig, het labo is ter plaatse en het parket stapte af.”

Het parket van Antwerpen voegde daar donderdagochtend aan toe dat het slachtoffer een 35-jarige vrouw is en dat ze met het geweld om het leven is gebracht uit de eerste vaststellingen. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord.”

Meteen na de feiten werd een 49-jarige man gearresteerd. Volgens buurtbewoners gaat het om de partner van de overleden vrouw, maar dat wordt niet officieel bevestigd.

Het koppel zou nog maar drie weken geleden in het appartement ingetrokken zijn. Volgens buren gaat het over een appartementsblok waar mensen wonen die begeleiding of toezicht nodig hebben. De lokale politie zou al meermaals ter plaatse zijn geweest voor uit de hand gelopen ruzies en gevechten.

Marc De Roeck
Marc De Roeck16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eduard janssens

  Zolang deze straffen van justitie hierop een lachtertje zijn gaat dit blijven duren !

 • Vic Smeets

  Stop allemaal met zagen en toon wat medeleven. Sterkte aan alle betrokkenen.

 • Christine Peuskens

  Gisterenavond nog een reportage op de RTBF over "féménicides", moord op vrouwen door gewelddadige partner of ex na maandenlange of soms jarenlange terreur. In België sterft om de 10 dagen een vrouw door partnergeweld.

 • Sobek Wessels

  Is er iets in dit land wat wel werkt ? En sluit moordenaars nu eens Voor de Rest van hun leven op ! Ze hebben immers het slachtoffer de Doodstraf gegeven , ze vrij laten kan echt niet ! Als het slachtoffer Geen tweede kans kan krijgen dan Zeker de dader niet gaan Belonen ?!

 • Armand Wuyts

  De zoveelste!