19-jarige hobbyschilder stelt kunstwerken tentoon in rusthuis

De 19-jarige Jeroen Oris met één van zijn zwart-wit schilderijen.
Gemeente Malle De 19-jarige Jeroen Oris met één van zijn zwart-wit schilderijen.
Deze week luidde het begin in van een bijzondere kunstexpositie in Oostmalle. De schilderwerken van de 19-jarige Jeroen Oris zullen tentoongesteld worden in woonzorgcentrum Ter Bleeke. Omdat zijn werk zo in de smaak valt, besloot hij een tentoonstelling te organiseren: “Iedereen bleef maar vragen wanneer ze mijn werken eens konden bewonderen”, vertelt Jeroen. 
Jeroen beeldt vaak kleurrijke planetenstelsels af.
Jeroen Oris Jeroen beeldt vaak kleurrijke planetenstelsels af.

Al van kindsbeen af heeft Jeroen Oris (19) uit Oostmalle een passie voor tekenen. Twee jaar waagde hij zich ook aan de schilderkunst: “Meestal beeld ik planeten en sterrenstelsels in de ruimte af in alle kleuren van de regenboog. Ik begin dan te schilderen en zie wel waar ik uitkom”, vertelt de beloftevolle hobbykunstenaar. De student elektromechanica schildert ook vaak in zwart-wit: “Daarvoor heb ik dan wel een inspiratiebron. Ik probeer bestaande foto’s na te schilderen”, zegt hij.

Ook zwart-wit schilderijen creëert de jonge kunstenaar.
Jeroen Oris Ook zwart-wit schilderijen creëert de jonge kunstenaar.

Ambitieus

Ook al is Jeroen nog maar twee jaar bezig met schilderen, toch zijn velen nieuwsgierig naar zijn kunstwerken: “Daarom heb ik kunnen regelen dat mijn werken tentoongesteld zouden worden in woonzorgcentrum Ter Bleeke waar mijn vader werkt”, zegt Jeroen. Ook in de toekomst zoekt Jeroen creatief bezig te zijn met zijn penselen: “Zeker de aquareltechniek wil ik nog uitproberen. Verder wil ik ook met meer kleur gaan werken in mijn nabootsingen van foto’s”, klinkt het. 

Hij speelt met alle kleuren van de regenboog.
Jeroen Oris Hij speelt met alle kleuren van de regenboog.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.