Wereldrecordpoging bellenblazen op Fluitjesfeesten

VERNIEUWD FEESTCOMITÉ TOVERT OUWEGEMSESTEENWEG OM TOT OUWEGESEMSESPEELWEG

Het organisatiecomité van de Fluitjesfeesten voorziet heel wat randanimatie voor jong en oud.
Ronny De Coster Het organisatiecomité van de Fluitjesfeesten voorziet heel wat randanimatie voor jong en oud.
De Ouwegemsesteenweg wordt volgende zondag omgetoverd tot de Ouwegesemsespeelweg. Het vernieuwde Fluitjescomité organiseert er niet alleen de vermaarde Fluitjesworp, maar voorziet ook tal van spelen én zelfs een wereldrecordpoging bellenblazen.

Traditiegetrouw komt Ouwegem elk jaar het weekend na Pinksteren in de ban van de Fluitjesfeesten. Op zaterdag 10 en zondag 11 juni zal de verkeersvrije dorpskom opnieuw het toneel zijn van een gezellig bruisend dorpsfeest en dit reeds voor de 26ste keer.


Gezinsbond Ouwegem opent zaterdag de Fluitjesfeesten met de tiende editie van de 'trappistenloop'. Van 17.30 tot 19 uur kunnen deelnemers rondjes lopen of wandelen in het centrum van Ouwegem.


"Elk afgelegd rondje levert een bonnetje voor een trappist van Westmalle op. Lopers kunnen maximaal tien trappisten verdienen, wandelaars vijf.


Tom De Bie en de Imkers zorgen vanaf 19.30 uur voor de ambiance. De groep speelt covers van popsongs, rock en Vlaamse schlagers, van de jaren '60 tot nu. Gratis toegang.

De Fluitjesworp, met jeugdschrijver Marc de Bel op de koets, blijft de traditionele apotheose van de Fluitjesfesten.
Ronny De Coster De Fluitjesworp, met jeugdschrijver Marc de Bel op de koets, blijft de traditionele apotheose van de Fluitjesfesten.

Kippenexpo

Zondag schiet het Feestcomité van de vzw d'Ouwegemse Fluitjes in actie. "Om het voortbestaan van de unieke, lokale traditie te verzekeren, hebben we een werkgroep opgericht met drie al getrouwe leden, André Brunfaut, Koen Snoeck en ikzelf en Jan De Deken is onze vierde kracht", vertelt Peter Delahaye, die het vernieuwde feestcomité voorzit.


Het feestprogramma begint met een aperitief vanaf 11.30 uur en aansluitend een eetfestijn. Maarten Mees exposeert in de Griffel de hele namiddag zijn gevederde neerhofdieren met als blikvangers het Zingems leghoen en de Gentse Kroppers, een prachtig oud duivenras. Speciale aandacht gaat naar het Zingems leghoen, een kippenras gecreëerd door de Ouwegemnaar Dion De Laporte en officieel als ras erkend in 1985.

Kinderen baas

Ter gelegenheid van de Fluitjesfeesten wordt de anders zo drukke Ouwegemsesteenweg omgetoverd tot de Ouwegemsespeelweg waar de kinderen baas zullen zijn. "We voorzien vele leuke spelen, straattekenen, springkasteel, grime en reuzezeepbellenblazen. Na veel oefenen wordt op het einde een gooi gedaan naar een wereldrecord zeepbellen (in aantal en in grootte) blazen. Jan De Deken heeft hiervoor speciaal een reuzezeepbellenventilator ontwikkeld. Voor de papa's die zich bij de kinderanimatie aanmelden met hun kroost, voorzien we een leuke verrassing om vaderdag te vieren", kondigt Peter Delahaye aan.

Sofie Vanrafelghem

De Harmonie St.- Cecilia uit Zingem komt om 17 uur in actie en luidt dé apotheose van de Fluitjesfeesten in: de Fluitjesworp om 18.30 uur. Marc de Bel, peter van de Fluitjesfeesten en vaste fluitjesgooier, krijgt in de koets het gezelschap van Sofie Vanrafelghem uit Zingem, de beste biersommelier van Vlaanderen.


Er worden zo'n 1500 plastiekfluitjes vanuit een door een tractor getrokken koets in de menigte gegooid. Meer dan 100 waardevolle prijzen zijn te winnen. Wie de hoofdprijs vangt, wint 200 euro cash.