Gemeente wint met elektro-inzameling picknick voor alle inwoners

De gemeente Zingem is de Vlaamse kampioen in het inzamelen en recycleren van oude elektroapparaten. Ze wint daarmee de hoofdprijs van een wedstrijd die Recupel heeft georganiseerd: alle inwoners mogen voor een ontbijt-picknick naar de Griffel.

Recupel, de organisatie die in ons land verantwoordelijk is voor het inzamelen en recycleren van oude elektroapparaten, organiseerde in maart de actie 'Recycleergem'. Daarbij ging ze op zoek naar de gemeente die per inwoner de grootste hoeveelheid oude apparaten (in kg) verzamelde. Zingem wint met 2,388 kg apparaten per inwoner de hoofdprijs en mag zich nu een heel jaar Recycleergem noemen.


"We hebben een vlot toegankelijk en centraal gelegen gemeentelijk containerpark waar elke inwoner afgedankte huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten gratis kwijt kan. We hebben ook een samenwerking met de kringwinkel. De kringwinkel onderzoekt of hergebruik mogelijk is. En tot slot spelen ook de elektrozaken een grote rol. Zij selecteren het afval voorbeeldig en gebruiken maximaal de geijkte kanalen. Maar belangrijk is, dat ook de inwoners de klik hebben gemaakt om hun oude toestellen op een correcte manier in te leveren en ze zo een tweede leven te geven", reageert milieuschepen Kathelijne Van Betsbrugge (Samen). Aan de overwinning is een leuke prijs verbonden, waarvan alle inwoners van Zingem kunnen genieten.


"Recupel trakteert op een ontbijt-picknick. Die gaan we in oktbober organiseren aan de Griffel in Ouwegem", voorziet de milieuschepen. (DCRB)