Ziekenhuis Heilig Hart toont nieuw gebouw

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol nam in fasen het nieuwe consultatiegebouw in gebruik. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Het gebouw naast de parking bestaat uit vier verdiepingen en kostte ruim 10 miljoen euro. Zondag mag iedereen kijkje nemen.

Het ziekenhuis aan de Gasthuisstraat heeft de jongste jaren nieuwe artsen aangeworden en het zorgaanbod uitgebreid. Daarom moest ook de infrastructuur worden vernieuwd.

Met de ingebruikname van het nieuwe consultatiegebouw vinden meer patiënten medische zorg in hun eigen regio. Op de gelijkvloerse verdieping is een ruimere cafetaria gepland.

Dialysecentrum

Het collectief autodialysecentrum voor patiënten met nierproblemen is ondergebracht op de eerste verdieping en is hypermodern uitgerust. Er kunnen per dag 24 patiënten terecht voor hun behandeling. Deze afdeling exploiteert Heilig Hart in samenwerking met het Algemeen Ziekenhuis Turnhout.

De afdelingen endoscopie, longziekten en gastro-enterologie, neurologie en endocrinologie (diabetes) zijn dan weer te vinden op de andere etages. Hierdoor komt er meer ruimte vrij in het hoofdgebouw. Vooral de dienst radiologie en de afdeling pediatrie plukken daar de vruchten van.

Het ziekenhuis blijft verder investeren in vernieuwing. Nog dit najaar gaat de nieuwe website online.

Bezoekdag

Op zondag 13 november tussen 14 en 17 is een opendeurdag gepland. De onderzoeksruimten van het nieuwe complex zijn dan toegankelijk. De bezoekers krijgen een inkijk in het reilen en zeilen in het moderne consultatiegebouw. (CVB)

Het grijze gebouw rechts is nieuw.
Maria de la Cruz Het grijze gebouw rechts is nieuw.