Zone 30 aan schoolomgeving Spiltstraat uitgebreid

Gemeenteschool De Pimpernel in Laar.
rv Gemeenteschool De Pimpernel in Laar.
De schoolomgeving in de Spiltstraat in Zemst-Laar krijgt in september een grotere zone 30. De beslissing van de gemeente komt er op vraag van de ouderraad van de gemeentelijke basisschool De Pimpernel.

In de Spiltstraat gelden nu drie verschillende snelheidszones: een zone 30, een zone 50 en een zone 70. Voor automobilisten is het niet altijd evident om de geldende snelheidslimiet te kennen. Op advies van de Verkeerscel werd dan ook beslist om de snelheidszones sterk te vereenvoudigen. Zo krijgt de schoolomgeving een uitgebreidere zone 30, terwijl de rest van de Spiltstraat zone 50 wordt.

Door de uitbreiding van de zone 30 aan de school wordt vermeden dat er vanaf het kruispunt met de Humbeeksebaan snelheid wordt gemaakt, waarna opnieuw moet worden geremd. Ook het stukje Spiltstraat zonder fietspad zal binnen de verlengde zone 30 vallen. In de huidige situatie is politionele handhaving van de zone 30 erg moeilijk omdat de zone (te) kort is, maar daar komt vanaf september dus verandering in.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.