Zone 30 aan schoolomgeving Spiltstraat uitgebreid

Gemeenteschool De Pimpernel in Laar.
rv Gemeenteschool De Pimpernel in Laar.
De schoolomgeving in de Spiltstraat in Zemst-Laar krijgt in september een grotere zone 30. De beslissing van de gemeente komt er op vraag van de ouderraad van de gemeentelijke basisschool De Pimpernel.

In de Spiltstraat gelden nu drie verschillende snelheidszones: een zone 30, een zone 50 en een zone 70. Voor automobilisten is het niet altijd evident om de geldende snelheidslimiet te kennen. Op advies van de Verkeerscel werd dan ook beslist om de snelheidszones sterk te vereenvoudigen. Zo krijgt de schoolomgeving een uitgebreidere zone 30, terwijl de rest van de Spiltstraat zone 50 wordt.

Door de uitbreiding van de zone 30 aan de school wordt vermeden dat er vanaf het kruispunt met de Humbeeksebaan snelheid wordt gemaakt, waarna opnieuw moet worden geremd. Ook het stukje Spiltstraat zonder fietspad zal binnen de verlengde zone 30 vallen. In de huidige situatie is politionele handhaving van de zone 30 erg moeilijk omdat de zone (te) kort is, maar daar komt vanaf september dus verandering in.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.