Woonwagenbewoners zonder toelating op terreinen van Heirweg I

Twintig woonwagens zijn neergestreken op de terreinen van Heirweg I.
Gemeente Zemst Twintig woonwagens zijn neergestreken op de terreinen van Heirweg I.
Een grote groep woonwagenbewoners heeft de terreinen van Heirweg I in Elewijt ingepalmd. Ze hebben daarvoor geen toestemming van het gemeentebestuur dat kordaat wil optreden. Het gaat om 13 families en twintig woonwagens.

Kort nadat de groep de terreinen aan de Heirweg had betreden - en daarvoor eerst de afsluitende paaltjes had verwijderd - werden burgemeester en de politie op de hoogte gebracht. Zij gingen meteen ook ter plaatse.

Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) is niet te spreken over de actie van de woonwagenbewoners en wil hen zo snel mogelijk weg. “Ze hadden op voorhand contact opgenomen en we hadden uitdrukkelijk geen toestemming gegeven. Uiteindelijk hebben ze toch zelf de paaltjes opengedaan en zich een toegang verschaft. Het spreekt voor zich dat wij dit niet kunnen tolereren. We zullen morgen dan ook samen met de politie verdere stappen zetten. Er zijn twee scenario’s die we hen morgenvroeg gaan voorleggen maar daar kan ik nu nog niet over uitweiden. We blijven intussen alert.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.