Weverstraat en Kreupelstraat alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer

De Weverstraat en de Kreupelstraat in Eppegem zijn binnenkort alleen voor plaatselijk verkeer toegankelijk. Die maatregel komt er na een bevraging bij de buurtbewoners.


Het voorstel om de Kreupelstraat en de Weverstraat in Eppegem alleen voor plaatselijk verkeer toegankelijk te maken is een gevolg van de herinrichting van de uitrit van de parking van de nieuwe Colruyt. Wie de uitrit vandaag verlaat, moet via de woonstraten rijden, maar die zijn niet opgewassen tegen de grote verkeersstromen. En dus vroeg de gemeente het Agentschap Wegen en Verkeer om de uitrit naar de Brusselsesteenweg te verplaatsen. AWV ging daarmee akkoord op voorwaarde dat enkele kruispunten op de Brusselsesteenweg weggewerkt worden. Concreet werd voorgesteld om de Kreupelstraat af te sluiten ter hoogte van de Brusselsesteenweg en om de Weverstraat af te sluiten ter hoogte van de Zenne. Dit laatste moet ervoor zorgen dat er enkel nog lokaal verkeer uit de Brusselsesteenweg in Eppegem oprijdt.


De vraag om hun straat af te sluiten, werd aan de bewoners van de Kreupelstraat en de Weverstraat voorgelegd. In de Weverstraat reageerde 87 procent positief, in de Kreupelstraat 67 procent. In overleg met de landbouwers wordt een opstelling uitgewerkt. (RDK)