Weverstraat en Kreupelstraat alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer

De Weverstraat en de Kreupelstraat in Eppegem zijn binnenkort alleen voor plaatselijk verkeer toegankelijk. Die maatregel komt er na een bevraging bij de buurtbewoners.

De laatste hand wordt gelegd aan het gloednieuwe filiaal.
Foto Lukas De laatste hand wordt gelegd aan het gloednieuwe filiaal.

Het voorstel om de Kreupelstraat en de Weverstraat in Eppegem alleen voor plaatselijk verkeer toegankelijk te maken is een gevolg van de herinrichting van de uitrit van de parking van de nieuwe Colruyt. Wie de uitrit vandaag verlaat, moet via de woonstraten rijden, maar die zijn niet opgewassen tegen de grote verkeersstromen. En dus vroeg de gemeente het Agentschap Wegen en Verkeer om de uitrit naar de Brusselsesteenweg te verplaatsen. AWV ging daarmee akkoord op voorwaarde dat enkele kruispunten op de Brusselsesteenweg weggewerkt worden. Concreet werd voorgesteld om de Kreupelstraat af te sluiten ter hoogte van de Brusselsesteenweg en om de Weverstraat af te sluiten ter hoogte van de Zenne. Dit laatste moet ervoor zorgen dat er enkel nog lokaal verkeer uit de Brusselsesteenweg in Eppegem oprijdt.

De vraag om hun straat af te sluiten, werd aan de bewoners van de Kreupelstraat en de Weverstraat voorgelegd. In de Weverstraat reageerde 87 procent positief, in de Kreupelstraat 67 procent. In overleg met de landbouwers wordt een opstelling uitgewerkt.

Mede door de opening van de Colruyt wordt in de Kreupelstraat en in de Weverstraat binnenkort enkel plaatselijke verkeer toegestaan.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vercammen Koen

    Boeiend , als bewoner van de Kreupelstraat heb ik weeral niets van vernomen, het zegt weer iets over de eerlijkheid van heel dat gemeentebestuur