Vikingen, ridders en kruisvaarders palmen historische site Heirweg I in

Kinderen konden ook zelf deelnemen aan workshops
Dieter Nijs Kinderen konden ook zelf deelnemen aan workshops
Wie dit weekend naar de historische site Heirweg I in Elewijt afzakte, waande zich enkele honderden jaren terug in de tijd. Vikingen, ridders, kruisvaarders en andere middeleeuwse figuren sloegen er immers hun tenten op. Zowat tweehonderd re-enactors namen er deel aan de tweede editie van Wilde Furda.

Het evenement werd door de historische vereniging Heirweg I georganiseerd. Langs de groene meanders van de Barebeek in Elewijt werden drie dorpjes van enkele eeuwen geleden opgebouwd. De re-enactors speelden er het kampleven van de middeleeuwen na waarbij ambachtslieden hun vaardigheden toonden en krijgers zich van hun beste kant lieten zien.

Maar de bezoekers konden er ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo waren er verschillende doe-workshops en konden ze meedoen aan de Viking Games. Voor de jongsten was er middeleeuwse kinderanimatie. Op het terras konden de bezoekers genieten van hapjes en drankjes.

200 re-enactors zakten naar Heirweg I af.
Dieter Nijs 200 re-enactors zakten naar Heirweg I af.
Dieter NijsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.