Veerle Geerinckx en co boeken eerste zege op WK curling: “Wat een geweldig gevoel”

Veerle Geerinckx (rechts) en Dirk Heylen sluiten het WK met één zege af.
rv Veerle Geerinckx (rechts) en Dirk Heylen sluiten het WK met één zege af.
Op het wereldkampioenschap curling in het Noorse Stavanger hebben de Zemstse burgemeester Veerle Geerinckx en haar ploegmaat Dirk Heylen de nul van de tabellen kunnen halen. Dinsdag werd Mexico namelijk met 8-3 geklopt. Donderdag spelen Geerinckx en Heylen normaal hun laatste wedstrijd op het WK, maar het duo moet wegens familiale omstandigheden forfait geven.

Dolgelukkig waren Veerle Geerinckx en Dirk Heylen toen ze dinsdagmiddag hun allereerste zege ooit op het WK curling behaalden. Mexico werd met 8-3 geklopt. “Het was een fantastisch gevoel om de eerste zege ooit voor ons land op een WK te pakken”, aldus de Zemstse burgemeester. “Toch hebben we niet uitbundig gevierd. Uiteraard hebben we er wel een glaasje op geklonken en hebben we een hele dag van onze zege genoten (lacht).”

Woensdag verloor het duo haar voorlaatste wedstrijd op het WK. Litouwen was met 4-10 te sterk voor Geerinckx en Heylen. Donderdag speelden ze normaal gezien hun laatste wedstrijd tegen Slovakije, maar Geerinckx en Heylen moeten wegens familiale omstandigheden vroeger terugkeren naar ons land en geven forfait voor de slotmatch. Het duo kon zich toch niet meer kwalificeren voor de volgende ronde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.