Twee nieuwe horecazaken én zomerbar: topzomer verzekerd in domein Sport Vlaanderen

Thomas Van Roost en Sara Feskens voor hun toekomstige strandbar in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade
Zuiderbad Thomas Van Roost en Sara Feskens voor hun toekomstige strandbar in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade
De Mechelse ondernemers Thomas Van Roost (35) en Sara Feskens (31) zijn de nieuwe concessiehouders van de horeca in het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade. Niet alleen zullen ze de verschillende panden nieuw leven inblazen, ze plannen ook een zomerbar. Hun missie: de gloriedagen van het park doen herleven.

De ondernemers zijn in Mechelen en daarbuiten gekend voor hun vernieuwende horecaconcepten als ‘heilig hamburgerrestaurant’ Il Cardinale en co-workplek, eetbar, meeting- en eventlocatie Wagenoord. In juni starten ze onder de noemer ‘Zuiderbad’ een nieuw avontuur. Hun ambitie: een permanent vakantiegevoel creëren op het domein, zoals bij de opening van het domein in 1932 bedoeld was.

“De horecapanden zijn aan vernieuwing toe. Vandaar dat Sport Vlaanderen een nieuwe concessie voor negen jaar uitschreef. Toen we het bericht kregen dat we het hadden gehaald, sprongen we een gat in de lucht. We krijgen er een park bij”, lacht Feskens. Thomas heeft mooie herinneren aan het domein – hij ging er als kind zwemmen - Sara apprecieert het vooral omwille van de modernistische architectuur en de historiek.

Seizoenen

In juni zullen ze zowel aan het strand als aan de speeltuin een zaak openen nadat ze de panden hebben gerenoveerd. De zaak aan de ‘plage’ stond, op een pop-up vorig jaar na, leeg. Ze openen er een gezellige bar met aanpalend groot terras. Bezoekers zullen er kunnen lunchen, brunchen en dineren. “Tijdens zomer en winter switcht niet alleen het uitzicht: ook het aanbod, de menukaart en de sfeer volgen de seizoenen”, beloven ze.

In de zomer mikken ze vooral op particulieren die vakantie willen vieren, in de winter meer op bedrijven die out-of-office willen werken, vergaderen of een evenement organiseren. “Het hele jaar lang verenigen we er lekker en gezond eten met sport en ontspanning.”

Vrolijk kinderjasje

Zomerlust, aan de speeltuin, wordt een kleurrijke selfservice-bar waar bezoekers hun hapje of drankje zelf uit de koelkast kunnen nemen. “Het concept blijft ongeveer hetzelfde als nu, maar we steken het pand wel in een nieuw en vrolijk kinderjasje. In afwachting van de opening organiseren we nu bij mooi weer al een tijdelijke buitenbar”, zegt Feskens. “We zullen het aanbod ook moderniseren met bio frisdranken en smoothies.”

De concessie omvat ook het Bootshuis, maar daar hebben ze voorlopig nog geen concrete plannen mee. De huidige concessiehouder blijft tot en met 9 juni.

Zomerbar

Tijdens de zomermaanden komt bovenop de nieuwe horeca een zomerbar. “Gelegen onder de berkenbomen vormt deze een fijne aanvulling op de strandbar, want toegankelijk vanaf de niet-betalende zone van het domein”, zeggen ze. Bezoekers mogen zich onder meer verwachten aan een sportief en cultureel zomerprogramma.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.